Predavanje srbskega strokovnjaka za digitalni marketing

Naši dijaki, ki sodelujejo pri projektu Erasmus + KA229 How do we perceive our cyberworld?, so imeli včeraj, 11. maja, zanimivo predavanje o TikToku in vplivnežih. Predaval je srbski strokovnjak za digitalno komuniciranje Igor Radulović. Srečanje je organizirala Filološka gimnazija Beograd.
Radulović je predstavil omrežje TikTok, s katerim se profesionalno ukvarja in kjer deluje tudi kot vplivnež. Izvedeli smo, da je TikTok družabno omrežje, ki ga podjetja šele odkrivajo kot možno orodje za marketing. Ne glede na to, da so s TikTokom povezani tudi izzivi, ki se lahko končajo zelo tragično in o katerih so pred kratkim poročali razni svetovni mediji, Radulović pravi, da raziskave kažejo, da TikTok ni nič bolj nevarno omrežje kot katerokoli drugo in da je vse odvisno od posameznika. Ob tem izpostavi tudi dejstvo, da je imel TikTok pozitiven vpliv med epidemijo, saj je s svojimi pozitivnimi izzivi uporabnike spravljal v dobro voljo in celo v telesno kondicijo. V primerjavi z YouTubeom, kjer so vplivneži zelo razširjeni, je eden od čarov ali bolje rečeno prednosti TikToka tudi v tem, da so lahko videoposnetki manj kakovostni.
Družabna omrežja sicer rastejo kot gobe po dežju in mladi migrirajo z enega omrežja na drugo, predvsem za to, ker si želijo svobodo in si ne želijo biti na istem omrežju kot njihovi starši.
V maju načrtujemo še likovno nalogo pod mentorstvom Katje Kovše.
Dostopnost