Postani kajuhovec: 11. izziv

ZAKAJ PA NE FRANCOŠČINA 

Bonjour! Na naši gimnaziji se lahko učiš tudi francoščino. Si mogoče slišal, da je težka? Naši dijaki ti bodo povedali, da ni nič težja kot ostali jeziki, le slišiš jo bolj redko.  

Pouk francoščine je poln najrazličnejših aktivnosti: kvizov, iger, ki popestrijo učenje, ne manjka pa niti petja in gledaliških dejavnosti. Da boš bolje spoznal pestro dogajanje, povezano s francoščino, pa te vabimo, da obiščeš našo spletno stran 

Mogoče si zasledil, da je bilo leto 2020 v Franciji leto stripa, ki je zaradi pandemije podaljšano do konca junija 2021. Rad bereš stripe? Zagotovo poznaš stripovske junake, kot so Asterix in Obelix, Smrkci, Tintin ..Da obeležimo leto stripa, smo pri francoščini december posvetili deveti umetnosti. Dijaki so izdelali stripe, ki prikazujejo naš vsakdan v koronskem letu. Mogoče ti strip Teje Kranjčec že da kakšno idejo za tokratni izziv.  

Današnji izziv je povezan s stereotipi. Si vedel, da beseda stereotip izvira iz francoščine? Eden izmed stereotipov, ki jih pogosto slišimo o Francozih, je na primer, da so zelo romantični.  

Zanima nas, katere stereotipe ti povezuješ s Francozi in francoščinoKaj je zate tipično francosko? Napiši nam kratek odgovor, naredi zabavno fotografijo ali pa izdelaj strip na to temo in nam svoj izdelek pošlji v inbox Instagrama ali Facebooka.   

Dostopnost