Postani kajuhovec: 1. izziv

Ave! Avete! 

V latinščini te pozdravljamo zato, ker se na I. gimnaziji v Celju lahko učiš tudi te, saj je latinščina eden od nosilnih predmetov programa klasične gimnazije. Če se odločiš za ta program, se boš v latinščini in o njej naučil še marsikaj več.  

Ta izziv je torej povezan s programom klasične gimnazije. Da bi o njej izvedel več, razišči našo spletno stran www.prvagim.si (zavihek šola, programi, klasična gimnazija), pobrskaj po galeriji, na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=aObBT9ta-tM pa si oglej filmček, zaradi katerega ti bo takoj jasno, zakaj se latinščine preprosto moraš učiti, da se ne znajdeš v zadregi, iz katere ni izhoda. 

V nadaljevanju lahko potem opraviš enega od naslednjih izzivov: 

  • Da bo bodoči tast zadovoljen, ker boš uspešno opravil zaročni test, se nauči enega od latinskih rekov in se posnemi. Odločiš se lahko za enega od rekov, ki jih boš slišal v filmčku. 

 

  • Izdelaj kazalko za knjigo in nanj zapiši enega od rekov, v katerem se pojavi latinska beseda lingua (jezik) ali izraz lingua Latina (latinski jezik). Izdelek fotografiraj. 

Oba izdelka (zvočni posnetek ali fotografija) nato pošlji v inboxInstagrama (https://www.instagram.com/prvagim/) ali Facebooka (https://www.facebook.com/prvagim/).  

 

Dostopnost