Ponovno državna prvakinja, zlato in dve srebri iz španščine

Z veseljem poročamo o izjemnem uspehu naših dijakinj na državnem tekmovanju iz španščine Dilo en español – Povej po špansko: Tara Rus, 4. e, je ponovila lanski uspeh in je znova najboljša v državi, pred drugouvrščeno tekmovalko je imela kar 8 točk prednosti (lani je na tekmovanju osvojila vse točke, letos so ji za 100 % uspeh zmanjkale 4 točke). Njen uspeh je z zlatom dopolnila Eva Založnik, 3. f, ki je tekmovala v kategoriji 3. letnika in je osvojila 4. mesto (razlika med prvouvrščeno in naslednjimi tekmovalkami je zgolj po eno točko). Mentorica obema je bila profesorica Nataša Peunik.

Izvrstno pa sta se odrezali tudi Taja Korošec in Nina Bojović (obe 4. č), ki sta osvojili srebrna priznanja. Taja je zlato zgrešila za zgolj dve točki. Mentorica obema je bila profesorica Polona Škornik.

Državno tekmovanje je sestavljeno iz nalog slušnega, bralnega razumevanja, poznavanje in rabe jezika ter kulturno-civilizacijske teme, ki je bila letos “Mujer luchadora en América Latina” (Ženska borka v Latinski Ameriki). Dijaki so se morali pripraviti na zahtevno temo, ki zajema borbo za pravice žensk ter proti nasilju nad ženskami ter okoljevarstveni aktivizem.

Bronasta priznanja na šolskem tekmovanju pa sta še dodatno osvojili Lara Zdouc, 3. b, in Manca Čepin, 3. g.

Na državno tekmovanje, ki je bilo 15. aprila na Gimnaziji Lava v Celju, se je uvrstilo sedem naših dijakov.

Enhorabuena, chicas! Estamos muy orgullosos de vosotras!

Dostopnost