Podelitev nagrad in pohval na I. gimnaziji v Celju za športne dosežke na šolskih tekmovanjih v šolskem letu 2017/2018

V ponedeljek, 21. 5. 2018, je na I. gimnaziji v Celju v dvorani Gimnazijka potekala podelitev priznanj in nagrad za športne dosežke in razglasitev športnice ter športnika leta.

Podelili smo enajst nagrad za tekmovalne uspehe med posamezniki (od 1. do 5. mesta na državnih tekmovanjih iz atletike, krosa, plezanja in juda) ter dvanajst nagrad za tekmovalne uspehe med posamezniki (od 6. do 15. mesta na državnih tekmovanjih v atletiki, smučanju, streljanju in plezanju).

Nagrade za tekmovalne uspehe med ekipami so prejele naslednje ekipe:

  1. ženska ekipa v rokometu za 2. mesto na srednješolskem državnem tekmovanju,
  2. moška ekipa v rokometu za 4. mesto na srednješolskem državnem tekmovanju,
  3. ženska ekipa v atletiki za 2. mesto na srednješolskem državnem tekmovanju in
  4. moška ekipa v atletiki za 3. mesto na srednješolskem državnem tekmovanju.

Podelili smo tudi priznanja za štiriletno delo v šolskih športnih ekipah ter nagrade za mednarodna tekmovanja posameznikov.

Naslov športnica leta sta si v šolskem letu 2017/18 priborili kar dve dijakinji, obe iz 4. f-razreda. V ekipnem športu je naslov osvojila košarkarica Aleksandra Krošelj (mladinska in članska ekipa ŽKK Cinkarna Celje) za 2. mesto na evropskem prvenstvu v košarki za mladinke in udejstvovanje v šolski košarkarski ekipi. V individualnem športu pa je naslov športnica leta osvojila karateistka Kiti Smiljan (društvo karate Celje) za 3. mesto na evropskem prvenstvu za mladinke.

Naslov športnik leta so prav tako osvojili v 4. f-razredu. Športnik šole je v letošnjem šolskem letu postal košarkar Martin Medvešek (mladinska in članska ekipa KK Zlatorog Laško) za dvakratno 2. mesto na državni ravni za mladince, za tekmovanja na šolskih tekmovanjih v košarki, atletiki in odbojki.

Posebno nagrado za izjemne dosežke pa je prejela Kaja Verdnik iz 4. f-razreda za udeležbo na zimskih olimpijskih igrah 2018 v Pjongčangu.

Prireditev sta vodila Živa Nardin in Miha Kragl, ki sta ob koncu prireditve izrekla še posebno zahvalo ravnatelju, dr. Antonu Šepetavcu, za dolgoletno prizadevanje in izgradnjo enega izmed največjih projektov v zgodovini naše šole, dvorane Kajuh: »Hvala za vso srčnost in podporo, ki jo izkazujete tej šoli in njenim domačim. Taki uspehi brez Vas ne bi bili mogoči«.

 

Dostopnost