Podelili smo nagrade in priznanja uspešnim športnikom I. gimnazije v Celju

V petek, 20. 5. 2022, smo podelili priznanja našim najuspešnejšim športnikom in športnicam šole.

Razvoj vrhunskih športnikov v vzgoji in izobraževanju mora biti usmerjen v specifične oblike dela, ki zajemajo vsa bistvena področja življenja mladih športnikov, med drugim tudi srednješolska športna tekmovanja. Naša šola se vsako leto vključuje na razpise šolskih športnih tekmovanj Zavoda za šport Planica, ki spodbuja športna tekmovanja in prireditve v šolah, saj so vez med šolskim in društvenim športom ter med množičnimi in v kakovostni šport usmerjenimi programi, ki jih izpeljujejo nacionalne panožne zveze.

Podelili smo nagrade za tekmovalne uspehe v individualnih športih:

  • na državnem prvenstvu v smučanju sta dijakinji Ula Omerzu (1. d) in Taja Čerčnik (2. č) vsaka v svoji kategoriji osvojili 1. mesto,
  • kros: 1. mesto je osvojil Maj Pritežnik (3. c), 2. mesto Ajda Slapšak (2. f), 3. mesto Žiga Žnidaršič Pušnik (2. b),
  • plezanje: Maja Majcen (4. f) in Liza Novak (3. f) sta vsaka v svoji kategoriji osvojili 3. mesto,
  • streljanje: Rene Cverle (1. c) je osvojil 4. mesto.

Nagrade za tekmovalne uspehe v kolektivnih športih so prejeli: ženska košarkarska ekipa za osvojeno 1. mesto, ženska ekipa v streljanju za osvojeno 2. mesto in moška rokometna ekipa za osvojeno 4. mesto na državnem prvenstvu.

V tem tednu se bodo za naslov državnega prvaka pomerili še ženska rokometna ekipa in naši odlični atleti, ki bodo tekmovali na državnem tekmovanju med posamezniki.

Podelili smo tudi enaindvajset posebnih pohval našim dijakom športnikom za dosežke na mednarodnem področju v tekmovanjih v borilnih veščinah, košarki, plezanju, plesu in odbojki.

Razglasili smo tudi športnika in športnico šole.

V tem šolskem letu smo zaradi velike konkurence naziv športnice šole podelili dvema dijakinjama, in sicer v ekipnem športu košarkarici Mojci Jelenc (4. f) in v individualnem športu tekmovalki v  borilnih veščinah Larisi Žagar Slemenšek (4. f), športnik šole pa je postal tekmovalec v borilnih veščinah Oleksandr Tyutyunnuyk (4. f).

Mojca Jelenc (4. f) je košarkarica KK Cinkarne Celje in  je bila v  treh sezonah v Celju trikrat državna in pokalna prvakinja Slovenije, po dvakrat najboljša v državi z mladinkami in kadetinjami, v sezoni 2019/2020 tudi prvakinja v kadetski WABA ligi. V sezoni 2020/2021 je prejela nagrado za najboljšo mlado igralko lige WABA.

Tekmovalka Športnega kluba Hyong iz Celja, Larisa Žagar Slemenšek (4. f), je na svetovnem prvenstvu v kickboxingu v članski kategoriji in na kadetskem in mladinskem svetovnem prvenstvu v kickboxingu v kategoriji starejših kadetinj osvojila 2. mesto, na ekipnem mladinskem evropskem prvenstvu v taekwondoju pa 1. mesto.

Oleksandr Tyutyunnyk (4. f), član kluba Hwarang Maribor,  je osvojil 1. mesto na evropskem prvenstvu 2021 v kickboxingu, 1. mesto na ekipnem evropskem mladinskem prvenstvu v borbah v taekwondoju 2019 in 2021 ter 2. mesto na svetovnem ekipnem prvenstvu 2019 v borbah v taekwondoju.

 

Čestitamo!

Dostopnost