Plečnikovo leto

Letos praznujemo 145. obletnico rojstva in 60. obletnico smrti slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika (1872 – 1957).  Z različnimi dejavnostmi bomo tudi mi počastili spomin na znamenitega arhitekta. Projekt bo začetni del na novo ustanovljene UZG in ZGO dejavnosti na naši šoli.

Začeli bomo z ekskurzijo v Ljubljani, ki bo v torek, 26. 9. 2017. Prijavi se lahko vsak, ki ga zanima Plečnikova Ljubljana, razstava Plečnik nad mestom na ljubljanskem gradu (povzpeli in spustili se bomo z vzpenjačo) in risanje in fotografiranje Plečnikovih stavb po Ljubljani. Vaše izdelke bomo kakšen teden kasneje razstavili v šolski galeriji Vagon (zopet priložnost za vse likovnike in fotografe!).

17. ali 18. 10. 2017 bomo gostili dr. Damjana Prelovška, poznavalca Plečnikove arhitekture in pisca knjig o Plečniku in njegovem delu. Kdor je bral te knjige, ve, da so eno od najzanimivejših branj o tej temi pri nas. Predavanje o Plečniku, ki ga dr. Prelovšek pripravlja za nas, bo temeljilo na njegovi povezanosti s Plečnikovim delom in prizadevanjih za ohranjanje Plečnikove dediščine, s katero se pogosto nemarno ravna, čeprav so marsikoga “polna usta” o našem največjem arhitektu.

Prijave na zgoraj omenjeno ekskurzijo v Ljubljano do 18. 9. 2017 zbira Vesna Milojević, prof. Vse ostale podrobnosti izveste prav tako pri njej.

Dostopnost