Oktet Kajuh na odprtju spominskega objekta Karlu Destovniku Kajuhu

Oktet Kajuh pod vodstvom prof. Tomaža Marčiča je danes, 17. 9., na povabilo Občine Šoštanj in K. D. Kajuh Šoštanj nastopil na slovesnem odprtju spominskega objekta v čast Karlu Destovniku Kajuhu. Slovesnost je bila ob 11. uri na Žlebnikovi domačiji v Šentvidu pri Zavodnju nad Šoštanjem. V objektu je postavljen pano z zgoščenimi podatki o Kajuhovem življenju. 

Naš Oktet Kajuh je zapel slovensko ljudsko pesem “Oblaki so rdeči”, naš nekdanji dijak in član okteta Lovro Korošec, ki nadaljuje študij petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pa je ob spremljavi harmonike zapel Kajuhovo uglasbeno pesem izpod peresa Rada Simonittija “Bosa pojdiva”. Požel je močen aplavz.

Slovesnosti so se udeležili: predsednik DZ dr. Milan Brglez, šolska ministrica dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za obrambo Andreja Katič ter lokalni župani in drugi predstavniki društev ter organizacij.

 

Slavnostni govorniki na odprtju so bili: dr. Milan Brglez in župan Šoštanja, Darko Menih. Nastopili pa so tudi recitatorji OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj. 

 

Dostopnost