Ogled muzikala Veronika Deseniška

23. maja 2017 so si  dijaki 1. in 2. letnika ter 3. e razred ogledali muzikal Veronika Deseniška v Slovenskem ljudskem gledališču Celje. Muzikal, ki je bil lansko poletje uspešno premierno izveden in nekajkrat ponovljen na celjskem gradu in drugod po Sloveniji, je organiziralo Društvo za glasbeno gledališče Slovenije v koprodukciji s Hišo kulture Celje ter v sodelovanju z Mestno občino Celje in Zavodom Celeia. Med ustvarjalci so tudi nekdanji dijaki naše gimnazije, med njimi skladatelj Leon Firšt, dirigent Simon Dvoršak in koreografinja Aja Zupanec. 

Muzikal Veronika Deseniška je izvrstno delo mladih ustvarjalcev, ki so želeli poudariti edinstvenost zgodovinske zgodbe celjskih grofov oz. knezov in jo ob “ravno pravšnji meri umetniške svobode” povedati nekoliko drugače.

Dopoldanska predstava za dijake I. gimnazije v Celju je bila odlično izvedena. Pevski solisti, zbor in plesalci so občinstvo z žarom in predanostjo vodili skozi zgodbo in med predstavo ter po njej poželi navdušen aplavz in ovacije naših dijakov.

Vsi skupaj se iskreno veselimo, da so dijaki tako lepo sprejeli delo in v živem stiku z izvajalci doživeli lepoto in čar glasbenega gledališča.

Dostopnost