Odprtje razstave ‘Celjska košarka’ in okrogla miza ‘100-letnica telovadnice I. gimnazije v Celju’

I. gimnazija v letu 2013 slavi pomemben jubilej – decembra bo natančno 100 let, odkar je bila zgrajena sedanja stavba. Prav toliko je seveda stara tudi telovadnica, ki ima za sabo skoraj neverjetno športno zgodovino. Iz te avstro-ogrske telovadnice – za tiste čase zelo lepe, za današnje pa popolnoma neustrezne –  je izšla cela plejada vrhunskih športnikov, trenerjev, športnih novinarjev in funkcionarjev …
I. gimnazija je ponosna na svojo zgodovino in svoje nekdanje dijake, zato smo sklenili, da to obletnico počastimo na svojevrsten, času in razmeram primeren način. Kot piko na i letošnjemu evropskemu prvenstvu v košarki, ki je potekalo tudi v Celju, želimo v javnost posredovati dejstvo, da je ena od zibelk slovenske košarke naša šola, naši profesorji, dijaki in dijakinje pa so zelo pomembno prispevali k razvoju in uspehom ne le celjske, ampak tudi slovenske košarke.
Zato Vas/Te vabimo v šolo, na Kajuhovo 2, v četrtek, 28. 11. 2013.
Zadeva bo potekala takole:
– Ob 11. uri v telovadnici odprtje razstave »Celjska košarka«. Po kratkem kulturnem programu in nekaj govorih se bomo sprehodili po pritličju, kjer bo odslej  stalno razstavljeno 29 panojev, ki obujajo spomin na bogato zgodovino celjske in gimnazijske košarke. Razstavo sta ob letošnjem EuroBasketu pripravila Muzej novejše zgodovine Celje in Zgodovinski arhiv Celje, sodelovali pa smo tudi mi.
– Ob 12. uri v večnamenski dvorani Gimnazijka okrogla miza z nekaterimi nekdanjimi trenerji in igralci, ki jo bo vodil Uroš Kranjc, športni novinar in funkcionar pri ŽKK Celje.
– Po 13. uri družabno srečanje in klepetanje v jedilnici šole.

Veseli in počaščeni bi bili, če pridete/prideš.
 

Dostopnost