Odlični nastopi naših plavalcev

Na zimskem odprtem združenem prvenstvu Slovenije v Ljubljani so odlično plavali tudi naši plavalci.

Že prvi dan sta v mladinski štafeti 4 x 50 m mešano mix Iza in Jan Vodenik (2. f) osvojila srebrno medaljo. Lena Bornšek (1. f) je izvrstno odplavala 400 m prosto in si med mladinkami priborila bron. V štafeti 4 x 100 m prosto sta se Aja Emma Wesenschegg (3. f) in Iza Vodenik razveselili še tretjega mesta v absolutni konkurenci.

Drugi dan je Iza med mladinkami v disciplini 100 m prosto osvojila srebro, v štafeti 4 x 50 m prosto absolutno skupaj z Ajo in našo bivšo dijakinjo Anemari Košak zlato, v mladinski štafeti 4 x 50 m prosto pa še eno srebrno medaljo. V mladinski štafeti je plavala tudi Lena. Imenitno se je Lena odrezala tudi v posamični konkurenci. Med mladinkami je na 800 m prosto osvojila izvrstno drugo mesto.

Tudi tretji dan državnega prvenstva ni minil brez odličnih dosežkov naših plavalcev. Iza je postala državna mladinska prvakinja na 50 m delfin (absolutno je bila druga). Mitja Horvat (4. d) je v absolutni konkurenci zasedel tretje mesto na 50 m delfin, v štafeti 4 x 200 m prosto(absolutno) pa so naša dekleta: Aja, Lena in Saška Podpečan (3. f) osvojila srebrno medaljo.

Zadnji dan prvenstva je ponovno blestela  Iza. Tokrat je zmagala med mladinkami na 50 m prosto in v mladinski štafeti 4 x 50 m prosto mix, katere član je bil tudi njen brat Jan. V absolutni štafeti 4 x 50 m prosto mix sta se srebra razveselila Mitja in ponovno Iza. V najdaljši disciplini prvenstva 1500 m prosto za mladinke si je drugo mesto in  s tem peto medaljo na prvenstvu priplavala Lena.

Vsem plavalcem za odlične in borbene nastope iskreno čestitamo!

 

 

Dostopnost