Obisk dr. Milana Brgleza

V petek, 31. marca je našo šolo obiskal predsednik Državnega zbora Slovenije, dr. Milan Brglez.

Obisk tako pomembnega gosta je velika čast, hkrati pa tudi priložnost za pogovor o zanimivih temah. Pogovor z visokim gostom je pripravila naša dijakinja Nika Gradišek ob podpori ostalih članov debatnega krožka in ob prisotnosti dijakov tretjega in četrtega letnika. Seveda nas je zanimalo, kako postaneš predsednik najpomembnejšega političnega telesa v državi, kako poteka delo Državnega zbora… Pomemben del vprašanj je bil namenjen aktualnim temam svetovne politike, zlasti naraščajočemu vplivu različnih oblik populizma. Dr. Brglez je zanimiv sogovornik, ki zna dijakom na razumljiv in preprost način pojasniti marsikatero kompleksno vprašanje.

Seveda smo izkoristili priložnost, da gospoda Brgleza spomnimo na njegove gimnazijske dni, ki jih je preživljal kot naš dijak. Šola, katere prag je znova prestopil po tolikih letih, se je zelo spremenila glede opremljenosti in urejenosti, a gimnazijski duh je ostal isti. Odkril nam je tudi, kateri predmeti so ga najbolj pritegnili in tudi, da je kot odličen športnik shajal popolnoma brez “statusa”. Poudarl je, da uspehe človek doseže predvsem s trdim delom in s predanostjo svojim ciljem. Tudi njegovi profesorji so ga k temu vzpodbujali, kar še danes ceni.

Veseli smo, da smo se srečali z enim od najvišjih predstavnikov naše države in da smo ga spoznali na tako neposreden in simpatičen način. 

 

                                                                                                                                                                                                       mag.Tatjana Rozman, mentorica debatnega krožka

Dostopnost