Nekdanja kajuhovka Maša Golob v polfinalu šova »Slovenija ima talent«

Maša Golob, naša nekdanja dijakinja, je leta 2010 zaključila šolanje na gimnaziji – umetniška smer, kjer je imela kot glavni predmet violino. Študirala je muzikologijo, hkrati pa je obiskovala ure violine na Akademiji za glasbo. Po diplomi se je prijavila na program Erasmus in končala prvi letnik magisterija na Univerzi Humboldt v Berlinu. To obdobje jo je ponovno zbližalo z violino. Igrala je v petih orkestrih in drugih sestavih, z enim od orkestrov so koncertirali celo v Berlinski filharmoniji. Tako je bivanje v tujini podaljšala na dve leti.

Po vrnitvi v Slovenijo je dobila priložnost za koncert z električno violino. Čeprav tega prej ni počela, je ponudbo sprejela. Že pet let je ena prvih električnih violinistk v Sloveniji, ki je ta inštrument prinesla na velike odre. Ko je svet pretresla novica o kovidu, se je ustavilo tudi Mašino delovanje, vsi koncerti so bili namreč odpovedani. To jo je vodilo do odločitve, da se je poleti prijavila na šov Slovenija ima talent. Predvsem pa je odločitev sprejela, ker je želela svojo glasbo in doživljanja v teh nenavadnih časih pripeljati tudi na oder. In kaj je boljši način za izražanje kot glasba?

Njen avdicijski nastop je navdušil žirante, ki so ji odprli pot v polfinale. Njen nastop bo na sporedu že to nedeljo ob 20h (v živo). Če bi želeli podpreti našo nekdanjo dijakinjo, lahko od danes do nedelje oddate svoj glas:

  • z mobilnim telefonom: *323*5# kliči
  • s stacionarnim telefonom: 090 93 31 05
  • s poslanim SMS-om: SIT5 na 6446

Cena storitve je 1,99 EUR z DDV. Končno ceno določa vaš operater.

Več na slovenijaimatalent.si.

Maša, držimo pesti zate.

Dostopnost