Naši dijaki na nagradnem izletu v Münchnu

Po uspešno opravljeni Start up šoli, ki se je je aprila udeležilo 21 naših dijakov, je organizator – Inkubator Savinjske regije, udeležence povabil na nagradni izlet.

Naša dijakinjaŠpela Bošnjak je pripravila kratek zapis o dogodku:

V petek, 6. 9. 2019, se je 7 dijakov naše šole udeležilo izleta v München, ki je bil naša nagrada za uspešno opravljeno Start up šolo v preteklem šolskem letu.

V Münchnu smo si ogledali tehniški muzej (Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik). Gre za največji tehniški muzej na svetu in obsega razstavne predmete s 50. področij znanosti in tehnologije.

V petek smo se v zgodnjih jutranjih urah z avtobusom odpeljali iz Celja in začeli dolgo pot proti Münchnu. Mesto nas je takoj prevzelo in komaj smo čakali, da se bomo lahko sprehodili po muzeju. Že ob prihodu nas je prevzel arhitekturni izgled muzeja, saj smo se znašli pred ogromno graščino. Muzej ponuja ogromno zanimivih razstav. Med drugim smo se dijaki lahko sprehodili skozi umetno ustvarjen rudnik v kleti muzeja in si ogledali stroje, s katerimi so nekoč izkopavali rudo, lahko smo si ogledali prazgodovinske slikarije iz jame Altamira, si ogledali, kako izgleda notranjost podmornice, ali ladje, se nasmejali ob klavirju, ki je igral kar sam, se sprehodili po notranjosti človeške celice, ali se prepustili vonju kave in se podučili o tem, od kod kava pravzaprav prihaja in kako jo pridobivamo. Zagotovo je bil dih jemajoč predvsem razgled na München z vrha observatorija.

Čas nam je vse prehitro minil in kmalu smo spet sedeli na avtobusu in se vozili nazaj proti Celju. Domov smo prišli v poznih večernih urah.

Prepričana sem, da bo muzej vsem ostal v lepem spominu in vsekakor je vreden ogleda. Gotovo ga bomo še kdaj obiskali, saj za natančen ogled muzeja potrebuješ dosti več časa.

Dostopnost