Naši atleti izjemni tudi v mednarodni konkurenci

Trije naši atleti Anej Zupanc (1. d), Aneja Simončič (1. f) in Ina Rojnik (2. b), so se po osvojitvi državnih in pokalnih naslovov uvrstili na dve veliki tekmovanji. Najprej so nastopili na evropskih kvalifikacijah za olimpijske igre mladih v Bakuju (Azerbajdžan, 30. 5. – 1. 6. 2014), kjer so nastopili najboljši mladi atleti iz Evrope. Najbolj je navdušil Anej Zupanc, ki je, kljub temu da je eno leto mlajši, osvojil peto mesto v Evropi! V finale se je uvrstila tudi Aneja Simončič, ki je osvojila osmo mesto, zelo dobro pa je nastopila tudi Ina Rojnik, ki je osvojila trinajsto mesto v Evropi.

Pretekli vikend (7. 6. – 8. 6. 2014) so vsi trije atleti naslopili za reprezentanco Slovenije na izjemno močnem ekipnem mitingu v Bressanoneju (v Italiji). Na mitingu so nastopile selekcije iz vseh italijanskih pokrajin, Švice, Avstrije, Nemčije in Slovenije. Omenjeni atleti so potrdili, da sodijo v sam evropski vrh, saj so vsi trije osvojili medalje v svojih disciplinah:

– Anej Zupanc je zmagal v teku na 400 metrov s časom 49.51,
– Aneja Simončič je v teku na 400 metrov z ovirami s časom 1:02.01 osvojila drugo mesto (premagala jo je samo atletinja iz Italije),
– Ina Rojnik je v teku na 400 metrov s časom 56.70 osvojila tretje mesto (premagali sta jo atletinji iz Nemčije).

Vsem trem tekmovalcem za izjemne dosežke iskreno čestitamo!

Dostopnost