Nagrajeni na evropskem dnevu jezikov

“Znanje jezikov je zdravilo proti enojezičnosti,” je na prireditvi ZRSŠ povedala gospa Liljana Kač, organizatorica dogodka. Prireditve, ki je bila v Ballasyjevem inštitutu (inštitut za madžarski jezik in kulturo) v Ljubljani, sva se udeležili profesorici Duška Veronek in Nataša Peunik.

Na prireditev je bila naša šola povabljena, saj se je naša lanska skupna jezikovna priprava na argentinski film “Un cuento chino” uvrstila med deset najboljših v državi. Izvedeli smo veliko zanimivega o madžarskem jeziku, kaj ima skupnega s finščino, kako se tvorijo nekatere besedne zveze in katere besede so v madžarščino prišle iz slovenščine. Dobili pa smo tudi nekaj navodil, kako naročiti golaž na Madžarskem in kaj točno bomo dobili, če bomo naročili bograč. Nekaj šol je predstavilo svoje aktivnosti ob dnevu jezikov, dijaki pa so imeli priložnost sodelovati v kvizih. 

Letos že 15. leto zapored praznujemo evropski dan jezikov. Kajuhovci smo se temu praznovanju pridružili s skupno jezikovno pripravo na francoski film “Bog, kaj smo zagrešili?” Dijaki 2. in 3. letnika so se na film pripravljali pri angleščini, nemščini, francoščini in španščini, letošnja tema je bila povezana s stereotipi in medrasnimi zakoni. Za dijake 1. letnika bomo naslednji teden organizirali nadvse zanimivo predavanje o jezikoslovju profesorja Marca Wolfa. 

Dostopnost