Mladoletnik v postopku

Lansko šolsko leto smo s sklopom predavanj na temo Kako potekata preiskava in kazenski postopek? začeli s predavanji s področja pravosodja. Letos nadaljujemo s temo, ki je dijakom blizu, saj se mladoletne osebe včasih znajdejo na sodišču v postopkih, ki pa niso odprti za javnost. To je lahko stresna, predvsem pa neznana situacija. Da bi bolje razumeli postopek, bomo prisluhnili predstavnikom policije, tožilstva in sodišča.

Dejavnost bo razdeljena na tri predavanja in razgovore na temo Mladoletnik v postopku:

  • v petek, 9. 11. 2018, ob 12.45, bo v Gimnazijki srečanje s kriminalistom,
  • v ponedeljek, 12. 11. 2018, ob 13.00, se bo v sodni dvorani Okrožnega sodišča v Celju z vami pogovarjala okrožna sodnica,
  • v petek, 16. 11. 2018, ob 13.00, se bomo srečali z okrožnimi tožilci v njihovih prostorih,
  • novembra, decembra ali januarja pa bodo polnoletni dijaki lahko prisostvovali javni obravnavi na sodišču po lastnem izboru.

Vse dejavnosti bodo v prostorih zgoraj omenjenih ustanov (razen predavanja kriminalista), da boste laže začutili delovno atmosfero in okolje delovanja. Gre za predavanja v okviru družboslovnega društva, zato se jih lahko udeležita po dva dijaka iz vsakega razreda ali tudi več, če vas zanima. Prijavite se lahko pri profesorici Vesni Milojević.

Vabljeni!

Dostopnost