Letni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju – eden od vrhuncev v petletnem delovanju zbora

Letni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju, ki je potekal 24. aprila 2014, je bil eden od vrhuncev v petletnem delovanju zbora pod vodstvom dirigenta Tomaža Marčiča. Potem, ko je na nedavnem državnem tekmovanju v Zagorju zbor prejel zlato priznanje z odliko in dobil kot eden od štirih najboljših sestavov povabilo za nastop v Slovenski filharmoniji, je nedavni koncert izzvenel kot umetniški dogodek na najvišji ravni. Koncert je bil posvečen 80-letnici skladatelja in akademika Lojzeta Lebiča, ustvarjalca in vsestranskega glasbenika, ki uživa velik ugled v slovenskem in mednarodnem glasbenem prostoru.

Pevci našega zbora, instrumentalisti umetniške gimnazije in gostje Vokalne skupine in spiritu so prepričljivo in odgovorno predstavili skladateljev dragoceni prispevek slovenski glasbi. Tematsko in dramaturško zaokrožen koncept je poudaril dileme ustvarjalca, ki v vsebinsko izpraznjenem vsakdanu globalnega potrošništva samotno išče lepoto in resnico ter odgovore na večna vprašanja človekovega bivanja.

Tomažu Marčiču izrekamo iskreno priznanje in čestitke za pogum, da je sestavil in izvedel tako zahteven program tolikšne pomenljivosti in umetniške teže.

Pevcem, instrumentalistom in vsem, ki so pripomogli k temu lepemu večeru hvala in iskrene čestitke.

                                                                                                                                                                                                                     Adriana Pavlovič Požun, prof.

Dostopnost