Lep nastop naših dijakov na prireditvi Pozdrav ptic miru

V soboto, 8. oktobra 2022, je bila v središču Celja tradicionalna, tokrat že 18. prireditev – osrednji dogodek v okviru projekta Pozdrav ptic miru, ki ga organizira OŠ šola Lava in poteka skozi vse šolsko leto.

Na prireditvi so se z lepim nastopom izkazali tudi naši dijaki: Gašper Bervar in Katarina Tržan, oba iz 3. č, ter Jovana Sekulić, dijakinja 4. c razreda. Kitarska skladba izpod spretnih Gašperjevih prstov je zazvenela kot sproščen, spodbuden uvod  v razmišljanje –  besedilo, ki ga je napisala in prebrala Jovana. Njen sestavek nevsiljivo poudarja odgovornost, ki jo imamo do sebe in do drugih za ustvarjanje zdrave skupnosti, v kateri naj bi se vsak počutil varno in sprejeto. To sporočilo je podkrepila Katarina, ki je ob Gašperjevi spremljavi občuteno zapela pesem Tople oči.

Zbrane starše, učitelje, mentorje, nastopajoče in mimoidoče … so nagovorile predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Župančič, podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek in ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko.

Po nekaj letih premora so ptice miru znova zapele. Ponosni smo na naše dijake, ki so obogatili tokratno prireditev. Iskrene čestitke vsem trem!

Adriana Požun Pavlovič

Dostopnost