Ledena pravljica ogrela dvorano Celjskega doma

V četrtek, 14. 12., je izzvenel še en nepozaben božično-novoletni koncert našega pevskega zbora in orkestra. Še enkrat več dobrodelnega značaja. Še enkrat več pred razprodano dvorano Celjskega doma. Še enkrat več tudi pred stoječimi poslušalci tako v dvorani kot na balkonu, ki jih veliko pričakovanje glasbenega večera ni odvrnilo od tega, da so koncert spremljali na stojiščih. In še enkrat več občinstvo ni bilo razočarano. Še enkrat več so naši pevci in pevski solisti pod vodstvom Tomaža Marčiča ter glasbeniki v orkestru pod vodstvom Petra Tovornika poslušalce navdušili. Še enkrat več so se izvedbe poslušalcev tako dotaknile, da se je, kot tudi že kdaj poprej, orosilo oko.

Prvič na božično-novoletnem koncertu pa se je našemu pevskemu zboru na odru pridružil Mladinski pevski zbor III. OŠ Celje pod vodstvom Špele Lipuš. Mladi pevci so izkazali veliko zavzetost in so s svojim žarom simpatično dopolnili ledeno pravljico.

Večer so napolnile pesmi iz muzikalov Veronika Deseniška in Evita ter odlične solistične izvedbe pesmi zabavne glasbe (Amadea Begović, Iza Leskovšek, Špela Jezovšek, Maša Krajnc, Matic Dokler, Miha Bantan, Tilen Teržan, Saša Jovanović). Še posebej so pevcem, tako mlajšim kot starejšim, zažarele oči ob skupni izvedbi zadnje točke programa, 15-minutnem sklopu pesmi iz risanega filma Ledeno kraljestvo (Frozen), ko je ob spremljavi odličnega orkestra zadonela pesem iz približno 120-ih mladih grl. Po bučnem aplavzu so kot praznično voščilo za slovo pevci in orkester izvedli še priredbo pesmi skupine ABBA Srečno vsem (Happy New Year).   

 

Bil je, kot že tolikokrat poprej, glasbeni večer presežkov. V zimski idili Ledenega kraljestva je domala vsakega poslušalca ogrela in prevzela strast muzikala in sporočilnost slovenske popevke.    

Dostopnost