Larisa Žagar-Slemenšek je postala evropska prvakinja v taekwondoju

V Sarajevu je minuli teden potekalo Evropsko prvenstvo v taekwondoju. Tekmovanja so se udeležili 4 naši dijaki, vsi dijaki 2. f-razreda.

Na 25. Mladinskem evropskem prvenstvu v taekwondoju v Bosni in Hercegovini se je ekipa mladih tekmovalcev odlično odrezala. Domov so prinesli naslov evropske prvakinje, saj je Larisa Žagar-Slemenšek v svoji disciplini pometla z vso evropsko konkurenco. Imela je kar 5 borb; proti Belorusinji, Madžarki, Finki, Poljakinji in Romunki. Po napetem finalu je po podaljških uspela povesti in se zavihteti na najvišjo stopničko.

Alisa Žagar-Slemenšek se je zavihtela na 3. mesto. Sredi tekmovanja v septembru se je soočila s hudo poškodbo ter bila primorana tatami sredi borbe zapustiti. Okrevanje še ni končano, a je stisnila zobe in se tokrat razveselila brona. »Čeprav sem se borila z bolečino, sem bila osredotočena na finale. Tokrat se žal ni izšlo,« je povedala Alisa, ki se ji je sestrski finale na evropskem prvenstvu za las izmuznil. Kljub večkratnemu izpahu rame med samim tekmovanjem, je napela vse moči in se brez poraza borila tudi v ekipnih borbah.

Dekleta pa so – skupaj s klubsko kolegico Mašo Kenjalo in še dvema dekletoma – osvojile bron še v ekipnih borbah. Maša Kenjalo je žal po podaljških izgubila v prvem kolu, vendar je vselej pokazala zelo dobro borbo.

Oleksandr Tyutyunnyk je v prvem kolu premagal Hrvata, v drugem pa na žalost moral priznati poraz proti Romunu. Vendar to zanj še ni bil konec, saj se je več kot odlično odrezal tudi v ekipnih borbah, kjer je z ostalimi fanti iz reprezentance postal ekipni evropski prvak.

Iskrene čestitke!

Dostopnost