Lahkoten pomladni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju

Včeraj, na lep majski večer, smo v Narodnem domu priredili pomladni koncert našega Mešanega mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Tomaža Marčiča.

Koncert je bil povzetek letošnje raznolike pevske sezone in repertoarja minulih štirih let pevcev četrtošolcev. V sporedu so se tako zvrstile pesmi, ki so jih pevci izvajali na množičnem zborovskem dogodku slovenskih gimnazijskih zborov Potujoča muzika v decembru 2023, uvodni stavek Durufléjevega Requiema, ki so ga marca letos v celoti predstavili skupaj z Zborom Slovenske filharmonije na dveh koncertih v Kopru in Ljubljani, ter niz nepogrešljivih “uspešnic”  iz preteklih štirih let.

Kot gostje so na koncertu sodelovali pevci Moškega komornega pevskega zbora Celje z zborovodjem Dominikom Jurca. Med njihovimi nekdanjimi zborovodji sta bila naša nekdanja profesorja in zborovodji gimnazijskega zbora Egon Kunej in Ciril Vertačnik ter nekdanji dijak I. gimnazije v Celju, baritonist Lovro Korošec.

Na odru so se zvrstili tudi pevski solisti; v duetu sta zapela Luri Urankar iz 2. g in Jakob Čater iz 4. c, s solo točko pa se je predstavila Katarina Tržan iz 4. č.

Oktet Kajuh v razširjeni sestavi je na koncertu izvedel tri samostojne pesmi in eno spremljevalno.

Zbor s pomladnim koncertom zaokrožuje letošnjo pestro pevsko sezono, v kateri se je udeležil pomembnih zborovskih dogodkov, se preizkusil v različnih zvrsteh zborovskega petja, se pevsko oplajal z neprecenljivimi repertoarnimi in izvajalskimi izkušnjami v stiku z vrhunskimi zborovskimi sestavi in zborovodji. Pri izvedbi vseh letošnjih projektov jih je spodbujal in jim vsestransko pomagal naš ravnatelj dr. Anton Šepetavc, ki je bil na včerajšnjem koncertu deležen iskrene zahvale.

Gospod ravnatelj se je po svojem nagovoru skupaj z zborovodjo Tomažem Marčičem poslovil od pevcev maturantov.

Program je lepo in suvereno povezovala Zarja Ozvatič iz 3. e.

Iskreno čestitamo vsem izvajalcem za prijeten koncertni dogodek. Čestitke zborovodji, pevkam in pevcem našega zbora, pevcem in zborovodji gostujočega zbora, oktetu Kajuh, pevskim solistom ter skupini instrumentalistov.

Na koncertu so se izkazale tudi hostese iz 1. c, 2. b in 3. e. Hvala!

Dogodek sta fotografirala Martin Jager, 4. a, in Jože Petrak Zajc, prof. Oglejte si jih v spletni fotogaleriji.

 

 

 

Dostopnost