Kulturni dan za 1. letnik

Včeraj, 1. 6. 2021, smo v sodelovanju z Zavodom za kulturne prireditve Celje z vsemi razredi 1. letnika izvedli Kulturni dan v Celju. Ta je bil naš edini letošnji, saj zaradi že znanih razmer ni šlo drugače. Naj še dodam, da je bil program kvaliteten in izvedba prav tako. No, bilo je tako, kot smo za takšne prireditve že navajeni.
Vsak razred je imel na programu ustvarjalno delavnico s kakšnim izmed celjskih umetnikov (Milan Todić, Tomaž Milač, Tomaž Črnej, Nea Likar, Nuša Komplet Peperko, Katja Kovše) in vodstvo po razstavi v Likovnem salonu (Maja Antončič) ali Galeriji sodobne umetnosti (Irena Čerčnik) ali pa po nekaterih specifičnih poteh po Celju s pomembnimi umetnostnozgodovinskimi spomeniki. Tako smo imeli posebno vodstvo za glasbenike in posebno za klasike, ki ju zelo doživeto izvaja Uroš Mijošek, športniki pa so prisluhnili skrivnostim vodenja izkušenega turističnega vodnika in konservatorja Matije Plevnika.
Kot je bilo večinoma videti, so dijaki in profesorice ter profesor ta lep pomladni dan, obarvan z umetnostno zgodovino in likovno umetnostjo dobro sprejeli in se prepustili ter odprli vsemu, kar jim
je prinesel. Želimo si še več takšnih doživetij!

Dostopnost