Kulturni dan v Mariboru za 2. letnik

V četrtek, 5. januarja 2017, smo izvedli kulturni dan za dijake 2. letnika v Mariboru.

V SNG Maribor smo si najprej skupaj ogledali komično opero skladatelja Gaetana Donizettija Don Pasquale. Solisti, zbor in orkester mariborske opere pod vodstvom dirigenta Simona Robinsona so izvedli skrajšano verzijo. 

Vsi dijaki so si v nadaljevanju ogledali razstavo slovenske pop art umetnosti šestdesetih in sedemdesetih let v Umetnostni galeriji Maribor, ki je zanimiv prikaz vpliva potrošniške kulture na umetnostno snovanje v času socializma.  Dijaki štirih oddelkov so v Multimedijskem centru KIBLA izkusili svet “novih računalniških podob in digitalne realnosti” skupine sodobnih čeških ustvarjalcev Amanita. Dijaki dveh oddelkov so si na razstavi RUMENO, MODRO POMISLI! v galeriji Media Nox ogledali dela mladega piranskega umetnika Vaska Vidmarja.

Na kulturnem dnevu smo torej okusili tradicijo italijanske opere in likovni izraz sodobnega in polpreteklega trenutka.

Deležni smo bili pestrih vremenskih okoliščin od sneženja in hudega vetra do prekrasnega sonca.  Upamo, da so tudi vtisi tako pestri in raznoliki. 

O kulturnem dnevu so se razpisali tudi naši novinarji: http://kajuh-press.splet.arnes.si/kultura/kulturni-dan-v-mariboru/​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost