Kajuhovi klasiki na Mladinskem gledališkem maratonu

V petek, 5. 5., bodo Kajuhovi klasiki Kralja Ojdipa uprizorili že četrtič; tokrat v Kulturnem centru Rogaška Slatina, na prireditvi Mladinski gledališki maraton.

Na prireditvi se bosta predstavili dve gledališki skupini. Ob 18.00 Ela, gledališče Društva Aktivna mladina slatnska, ki je nastalo v začetku leta 2022. Letos, ob stoti obletnici smrti Ivana Tavčarja, so se slatinski srednješolci odločili za uprizoritev njegove povesti Holekova Nežika. Besedilo povesti je priredila Nika Boršič, sicer pa gre za multimedijsko predstavo, kjer se prepletata tradicija s sodobnostjo. Nastopajoči so združili gledališko igro s senčnim gledališčem in vložki sodobnega plesnega performansa in s tem v predstavo vnesli več dinamičnosti in aktualnosti ter še bolj poudarili občutje posameznih likov.

Ob 19.30 bodo na oder stopili Kajuhovi klasiki in s kraljem Ojdipom gledalce ponesli več kot dva tisoč let nazaj. Ker je kombinacija dveh časovno in vsebinsko povsem različnih iger zagotovo nekaj posebnega, je maraton vsekakor vreden ogleda.

Lepo vabljeni v Rogaško Slatino.

Ivana Šikonija, mentorica

Dostopnost