Kajuhovci med nogometaši prvoligaši

Pred par tedni se je začelo 31. prvoligaško državno prvenstvo v nogometu. Med igralci v 1. slovenski nogometni ligi je nekaj nekdanjih in tudi še sedanjih kajuhovcev, ki zastopajo barve različnih klubov. To so: Amadej Brecl in Jon Šporn (NK Celje), Nino Pungaršek (NK Olimpija), Tom Kljun (NK Tabor Sežana), Nik Rauter (NK Kalcer Radomlje) in Nick Perc (NK Domžale). NK Maribor kot glavni trener vodi naš Simon Rožman.

Spomnimo pa se ob tej priložnosti še Žige Škofleka, ki je po uspešni karieri v 1. SNL nekaj let igral v Rusiji (FC Orenburg, Torpedo Moskva), zdaj pa je okrepil NK Mura, in že upokojenega najboljšega strelca nekdanje slovenske lige (NK Šmartno, 1975/76), najtrofejnejšega slovenskega nogometnega trenerja (Celje, Mura, Olimpija, Rudar, Maribor, Energie Cottbus) in večkratnega selektorja slovenske nogometne reprezentance Bojana Prašnikarja.

Vsi ti in še mnogi, ki so nekoč ali pa še vedno igrajo v klubih nižjega ranga (Lan Štravs, NK Fužinar; Rok Baskera, NK Krško), so dokaz, da je I. gimnazija že od nekdaj tudi močna nogometna šola.

Dostopnost