Izmenjava s špansko šolo iz Leona

V letošnjem šolskem letu je naša šola koordinatorica projekta Erasmus +, KA 229 z naslovom: Celje in Leon – skupna preteklost, podobna sedanjost. V enoletnem projektu sodelujemo s špansko srednjo šolo IES Ordoño II. V projekt je na vsaki šoli vključenih 14 dijakov, starih 16 oziroma 17 let. Dijaki so na vsaki šoli razdeljeni v tri skupine, kjer se ukvarjajo, oziroma raziskujejo o naslednjih temah: 

1. Prisotnost Antike v našem mestu in bližnji okolici. 

2. Življenje najstnikov v Antiki in vloga gladiatorjev.

3. Vloga gladiatorjev, zgodovina športa ter prisotnost in pomen rokometa v obeh lokalnih skupnostih. 

Verjamemo, da bodo dijaki prišli do nadvse zanimivh odkritij, ki jih bodo najprej primerjali s svojimi španskimi kolegi, nato pa še z ostalo javnostjo. 

Dijaki so večinoma že navezali stik s svojimi španskimi vrstniki. V marcu naši dijaki potujejo za teden dni v Španijo, kjer bodo predstavili svoja odkritja in pridobili nove informacije o vseh treh temah v Španiji. Maja pa bodo španski vrstniki vrnili obisk. 

V projektu sodelujejo dijaki, ki se učijo španščino iz 2. č, 2. d, 2. e in 2. f. Poleg dijakov splošne gimnazije je med njimi tudi nekaj dijakov klasične gimnazije in športnega oddelka. Profesorice, ki usmerjamo njihovo delo, smo: Darja Marčič, Maja Medvešek, mag. Tatjana Rozman, Ivana Šikonija in koordinatorica projekta, Nataša Peunik. 

Dostopnost