Izjemni dosežki glasbenikov doma in po svetu

6. mednarodno tekmovanje Svirel (Štanjel, 27. 3. – 13. 4. 2014)

Na mednarodnem tekmovanju v Svirelu so nas zastopali odlični klarinetisti 3. in 4. letnika. Srebrno priznanje je dosegel Filip Brezovšek s 93 točkami, zlato priznanje Andraž Golob s 95 točkami in Špela Šrgan s 95 točkami.

 

5. mednarodno tekmovanje Antonio Salieri (Legnano, 11. 4. – 13. 4. 2014)

Harfistka Lara Pelikan iz 2. letnika je bila ponovno odlična, saj je dosegla 90 točk in 2. nagrado. Prav tako sta naše barve izvrstno zastopala violinistka Blažka Korun iz 2. letnika, ki je s 85 točkami prejela 3. nagrado, in Urban Jerman iz 3. letnika, ki je prav tako prejel 3. nagrado z 88 točkami.

Zastopali sta nas tudi dve komorni zasedbi, v obeh sodelujejo dijaki različnih letnikov. Godalni kvartet, ki ga sestavljajo Urban Jerman, Ina Pantner Volfand, Jakob Kolman in Lea Kolman, je dosegel odlično diplomo di merito in 80 točk. Trio z dijaki Urško Sikovšek, Luko Verešem in Maticem Romihom, ki se je v tej zasedbi prvič udeležil tekmovanja, pa je dosegel izjemno 2. nagrado in 94 točk.

 

Dnevi kitare (Krško, 12. 4. 2014)

Tudi na dnevih kitare so naši dijaki posegli po izjemnih rezultatih. Dijakinja 1. letnika Patricija Turnšek je prejela srebrno priznanje in 3. nagrado, duo Jan Brodnjak in Nataša Zavšek  pa je dosegel srebrno priznanje in 2. nagrado.

Dijake so spremljali učitelji inštrumentov Jurij Hladnik, Erika Frantar, Maša Mareš, Alenka Firšt, Marko Zorec ter mentorji komornih zasedb Kristian Kolman, Slavko Kovačič in Suzana Hebar.

Klavirsko spremljavo, brez katere seveda ne bi šlo, so izvajali Veronika Hauptman, Karine Gishyan in Marjanca Ocvirk.

 

Vsem tekmovalcem, učiteljem, mentorjem in korepetitorjem iskreno čestitamo za dosežke!

Dostopnost