Izid publikacije Megazin Kuhna za šolarje

V lanskem šolskem letu smo s skupinskim likovnim izdelkom eZin sodelovali na razpisu s področja fanzina, ki je v času karantene potekal pod okriljem Mednarodnega grafičnega likovnega centra. Pozivu se je odzvalo več šol, razredov in posameznikov, prispevki pa so zbrani v objavljeni publikaciji.

Vsak sodelujoči razred je prejel en izvod, vsi vključeni dijaki pa ste upravičeni tudi do brezplačne vstopnice za obisk MGLC v letošnjem šolskem letu. Izvod bomo hranili v šolski knjižnici.

“Marca smo z nastopom karantene zaradi virusa COVID-19 objavili javni poziv šolam k sodelovanju pri akciji Megazin Kuhna za šolarje. Zavedajoč se dejstva, da otežene življenjske razmere niso bile nikoli ovira za ustvarjalnost in da je tak trenutek lahko tudi priložnost za kolektivni duh in umetnost, smo k ustvarjanju umetniškega zina povabili osnovne in srednje šole ter gimnazije po vsej Sloveniji. Vabilo je veljalo razredu kot celoti, a štelo je tudi sodelovanje posameznikov.
Priljubljeni ustvarjalni koncept do it yourself (naredi sam) smo nadgradili v do it together (naredimo skupaj). Sodelujoči so oddali svoje prispevke kot datoteke v pdf ali jpg obliki in velikosti formata A4. Vsak sodelujoči razred (oziroma posameznik) je prejel en izvod, trije pa so shranjeni v arhivu MGLC. Vsi, ki so sodelovali v akciji, pa so upravičeni tudi do brezplačne vstopnice za obisk MGLC v šolskem letu 2020/2021.
Razpis je potekal med 27. marcem in 18. majem. Pozivu se je odzvalo 16 šol, 47 razredov in skupaj je nastalo 368 prispevkov. (Vir: Izšel je Megazin Kuhna za šolarje)

Pridobljeno s: https://www.mglc-lj.si/?gclid=Cj0KCQiAqdP9BRDVARIsAGSZ8AlrMpz4RF8E5ge4LAO0ng0GNwYKJzKIEkIPOR9UGH8XCPIGe0x4YFQaAkDGEALw_wcB)

Povezava do elektronskega fanzina 1. b-razreda, s katerim smo sodelovali na razpisu: http://kajuh-press.splet.arnes.si/kultura/fanzin-1-b-razreda/

Dostopnost