Iva Topolovec – nagrajenka več literarnih natečajev

Iva iz 3. e svoja občutja izraža skozi poezijo ali prozne zapise. Njene stvaritve so odlične, kar dokazujejo prejete literarne nagrade in priznanja.

Za pesem Peskovnik iz stekla je februarja 2024 na slavnostnem koncertu samospevov ob slovenskem kulturnem prazniku in v počastitev 160. obletnice Slovenske matice v Viteški dvorani v Križankah prejela drugo nagrado. Nagrajena pesem je objavljena v Glasniku Slovenske matice za leto 2023.

Drugo nagrado je prejela tudi za prozni prispevek Vztrajnost spomina, s katerim je sodelovala na literarnem natečaju Časovni vrtinci, ki sta ga organizirali Fakulteta za humanistiko in Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici v okviru projekta STE(A)M. Prispevek bo objavljen v literarni reviji Mentor.

S pesmijo Zadeva: NEIMENOVANO se je uvrstila med pet finalistov pesniškega tekmovanja za nagrado male Veronike za najboljšo dijaško pesem leta 2024. Na natečaj je prispelo 29 srednješolskih pesmi, zato je uvrstitev med pet finalistov izjemno priznanje.

Sodelovala je tudi na literarnem natečaju Tvoj šepet, ki ga je razpisala revija Najst. Na natečaj je prispelo več kot sto besedil. Za pesem Po definiciji smo vsi »homo sapiens« je prejela prvo nagrado. Objavljena bo v samostojni literarni izdaji revije Najst Tvoj šepet 2024, ki bo izšla v jeseni. Komisija (otroška in mladinska pisateljica dr. Cvetka Sokolov, profesor slovenskega jezika in književnosti Aleš Čeh ter knjižna urednica pri Založbi Družina dr. Tina Osterman) je vse Ivine pesmi prepoznala za izjemne, zato boste v omenjeni reviji lahko prebrali še dve pesmi, Zofka (mizofonija) in Kelih.

Iva, bravo, čestitamo!

 

Dostopnost