inKUBAtor – pesniška zbirka Bernarde Jelen

Naj z veseljem povemo, da je Bernarda Jelen, ki vodi knjižnico in soustvarja literarni utrip na naši gimnaziji, pri založbi Antika izdala pesniško zbirko z naslovom inKUBAtor. 

Pesmi je do sedaj že objavila v literarnih revijah, in sicer v Cicidoju, Cicibanu, v Vsesledju, Vpogledu, Mentorju, Lirikonu, Poetikonu, Apokalipsi, Sodobnosti, na spletni strani LUD Literature. S poezijo je sodelovala na prireditvi ob podelitvi Veronikine nagrade, v oddaji Literarni nokturno, na festivalu Dnevi poezije in vina (v projektu Na Šalamunovi sledi), v Literaturi v živo, na literarnem večeru sodobne slovenske poezije Karlove univerze v Pragi. Njene pesmi so bile v okviru Zlatega čolna 2015 in projekta A boste poezijo? prevedene tudi v poljščino in češčino.

Spremno besedo sta njenim pesmim namenila dva pomembna ustvarjalca slovenske književnosti, dr. Taja Kramberger in dr. Iztok Osojnik.    

Predstavitev zbirke je bila v knjigarni Antika, svoje pesmi in ustvarjanje pa nam bo predstavila tudi na letošnjem Kulturnem maratonu.

Ljubitelji verzov, lepo povabljeni v inKUBAtor!

 

Dostopnost