Grozljivo dober Top Classic

Naši dijaki so poskrbeli za izjemen zaključek koledarskega leta, saj so se z glasbo in plesom predstavili na tradicionalni glasbeno-plesni prireditvi Top Classic, ki je bila 23. decembra v dvorani Golovec.

Top Classic je prireditev, ki jo dijaki skupaj z mentorji organizirajo že vrsto let, ki decembra zasede dvorano Golovec ter dijakom in profesorjem pokaže, kaj se lahko s skupnimi močmi, ustvarjalnostjo in trudom naredi. Prireditev je hibrid različnih oddelkov naše gimnazije. Za izvedbo tega dogodka so zaslužni dijaki in profesorji, ki se že od oktobra vestno pripravljajo, zbirajo ideje, preigravajo skladbe in ustvarjajo likovno podobo prireditve. Med ustvarjalce štejemo vokalno-instrumentalne skupine in posameznike, plesalke, tehnike in likovnike, ki pripravijo veliko sceno, multimedijce in seveda scenariste z režiserko, ki poskušajo s kratkimi vložki ustvariti čim zabavnejše vzdušje. Na Top Classicu se lahko predstavijo vsi, ki se ukvarjajo z glasbo ali plesom in so izbrani na avdiciji. Vsako leto ima Top Classic tudi drugo temo, letošnja tema so bile grozljivke.  

Letošnjo prireditev je pripravilo več kot 100 dijakov pod režijskim vodstvom Maje Ravnikar Zabukovšek in Tilna Teržana ter budnim, plesnega znanja polnim očesom četrtošolke Vanese Centrih. Organizacija je bila v rokah šolskega Kulturnega društva Antona Aškerca, ki mu letos predseduje dijakinja Maja Ravnikar Zabukovšek. Nad ustvarjanjem so bdeli mentorji Juana Robida, Nina Trojner, Roman Ocvirk, Vesna Milojević in Branko Bezgovšek.  

O prireditvi se je razpisal tudi naš novinar Tadej Počivavšek: http://kajuh-press.splet.arnes.si/2016/01/03/grozljivo-dober-top-classic/

Dostopnost