Gasilci tudi na I. gimnaziji

Gasilsko olimpijado letos med 17. in 24. julijem v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije gosti mesto Celje. Olimpijade se udeležuje skoraj 3000 tekmovalcev, odraslih in otrok, iz 23 držav od Švedske in Finske, Romunije, Bolgarije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Nemčije, Češke, Slovaške…

V času iger bo v mestnem jedru potekal tudi bogat program različnih družabnih prireditev in koncertov, tako da bo ves teden živahno in zanimivo. Zvrstilo se bo skoraj 40 dogodkov za vse generacije, tekmovalni del olimpijade pa bo potekal na Atletskem stadionu Kladivar.

V Celju gasilci bivajo tudi v enajstih šolskih zgradbah. V naši šoli spi 260 gasilcev, v 24 učilnicah. V 1. in 2. nadstropju je 16 moških in ženskih ekip ter vodstvo iz Avstrije, v kleti pa 4 ekipe in vodstvo iz Francije.

Ker je tudi med našimi zaposlenimi nekaj požrtvovalnih gasilcev, šola pa je tudi sicer vedno pripravljena za vsako pozitivno sodelovanje, smo veseli in ponosni, da smo to poletje sogostitelji gasilske olimpijade. Toliko bolj, ker nam je Gasilska zveza Slovenije zaupala dve gasilsko zelo urejeni in močni državi – Avstrijo in Francijo.

Anton Šepetavc, ravnatelj

Dostopnost