Frankofonski dan

19. Frankofonski dan bo v ponedeljek, 20. marca 2017, ob 12. uri v Celjskem domu povezal 160 mladih nastopajočih in njihovih učiteljev mentorjev. Osrednja tema letošnje prireditve je francoščina na različnih kontinentih. Sodelovalo bo šest osnovnih šol, osem gimnazij ter Emuni Univerza v Piranu. Našo gimnazijo bodo na odru zastopali Maša Krajnc, Tilen Teržan, Meta Kočevar, Jan Mogu, Anže Tratar, Neja Stojnič, Hanna Rotar, Nina Kovačić in Maruša Steiner. Maša in Tilen bosta tudi voditelja prireditve.

Glavni organizator prireditve je Zavod RS za šolstvo ob stalni podpori Ministrstva za izobraževanje znanost in šport ter Francoskega inštituta v Sloveniji. Pri izpeljavi dogodka že vsa leta intenzivno sodelujemo tudi učitelji in dijaki I. gimnazije v Celju. Letos sta poleg mentorice francoskega krožka Andreje Lorenčak in francoske lektorice Mary Ellen Ramasimanana Virtič pri pripravi glasbenih in plesnih točk priskočila na pomoč tudi profesorica Katja Kitanovska in profesor Tomaž Marčič. Foto-video krožek pa bo pod vodstvom Branka Bezgovška na prireditvi poskrbel za tehnično podporo. 

Prireditev si boste ogledali vsi dijaki, ki se učite francoščino kot drugi ali tretji tuji jezik ter celotni 2. c- in 3. d-razred. Dijaki imate pouk do malice (10.25). V Celjskem domu bodite najkasneje ob 11.45, kjer se tudi javite dežurnim profesorjem.

Na potep po frankofonskih državah vabimo tudi vse profesorje in vse frankofile!

 

 

Dostopnost