Državno tekmovanje iz matematike 2016

V soboto 16. aprila se je državnega tekmovanja iz matematike udeležilo rekordnih 34 dijakov naše šole. Tradiconalno, naši dijaki so se spet odrezali zmagovalno.

Največ sta prikazala David Opalič iz 2. d in David Horvat iz 4. a, ki sta postala državna prvaka v konkurenci 2. oziroma 4. letnika. Oba prejmeta 1. nagrado.

Nagrade so še osvojili:  Timen Stepišnik Perdih iz 3. d,  ki je osvojil 3. mesto in prejme 2. nagrado,  Mihael Rajh iz 4. a, ki je tudi osvojli 3. mesto in prejme 2. nagrado, in Jan Škruba iz 2. d, ki je osvojil 4. mesto, za kar prejme 3. nagradoNepošteno sta za nagrado bili oškodovani še vsaj dve naši dijakinji, in sicer Vanessa Vrečič in Špela Polak, obe iz 1. b, saj sta osvojili toliko točk, da bi po kriterijih iz preteklih let prejeli vsaj 2. nagrado.

Odlično so se odrezali še David Zakšek,  Beno Učakar in Adam Wahibi, vsi iz 1. b,  Timi Zaveršek in Miha Ambrož, oba iz 2. d, Klara Drofenik iz 3. c, Maša Smajila iz 3. d in Timeja Strašek iz 4. a. Vsi omenjeni so osvojili zlata priznanja. Poleg vseh teh je še 18 dijakov osvojilo srebrna priznanja. Vsem udeležencem, še posebej pa nagrajencem, iskreno čestitamo!

Kristijan Kocbek

Dostopnost