Delavnica Kajuh Goes International

Na naši šoli imamo pester izbor tujih jezikov, pri katerih nam na pomoč priskočijo tudi naravni govorci za angleščino, nemščino, francoščino in španščino. Da bi osnovnošolcem predstavili naše lektorje in njihov pouk, smo organizirali delavnico, na kateri so osnovnošolci lahko slišali, kako zvenijo zgoraj omenjeni tuji jeziki v originalu.

Gerry Britovšek prihaja z Irske. Ker je bil včeraj dan svetega Patrika, je Gerry predstavil tipične stvari, povezane z irsko kulturo.

Greta Jenček je velik del svojega življenja preživela v Nemčiji. Učencem je predstavila nekaj tipičnih jedi iz nemškogovorečih držav.

Mary Ellen Ramasimanana Virtič prihaja z Madagaskarja. Učencem je pokazala, da se francoščina ne razlikuje toliko od slovenščine, saj imata oba jezika veliko podobnih besed.

Yanika Fernandez Potočnik prihaja iz Argentine. Učencem je predstavila Argentino in jih naučila nekaj uporabnih stavkov v španščini.

Delavnica je potekala v sproščenem duhu, povezovala jo je dijakinja Ana Kozamernik, svojo izkušnjo s poukom tujih lektorjev pa so delile tudi dijakinje Nea Zagorc, Klara Klinc, Tina Cizej in Nika Brance.

Dostopnost