Debaterji že dva meseca nizajo uspeh za uspehom

V decembru in januarju so potekali nacionalni in mednarodni debatni turnirji, ki so se jih udeležili tudi naši debaterji, ki so dosegli odlične rezultate.

Med 11. in 16. decembrom je potekalo mednarodno tekmovanje debate “Winter Holidays Open (WHO)”, ki sta se ga udeležili dve naši ekipi, Deodamnatus (Art Špegel, Nik Verstovšek, Ajda Ušen) in Insania (Nina Ellen Blake, Stella Alexandra Heath, Lan Gradišek). Deodamnatus so bili izvrstni in se uvrstili v osmino finala. Art je bil 4. EFL  v 1. diviziji, Nik 9. EFL (EFL je kategorija “angleščina kot tuji jezik”). Tudi Insania je dosegla sijajne  rezultate.

Sodelovali so tudi na nacionalnem turnirju “impromtu”, na katerem so posamezni govorci dosegli izjemne rezultate. Lan Gradišek 6. mesto, Eva Leskovar 8. in Nina Ellen Blake 26. mesto.

Medtem ko je Kajuhova ekipa Insania sodelovala na nacionalnem turnirju, se je naš debater Art Špegel z nacionalno ekipo udeležil online turnirja »Hong Kong Debate Open«, na katerem debatirajo le izbrani debaterji. Med težko konkurenco je dosegel izjemno 34. mesto.

V soboto, 15. januarja, je potekal državni debatni turnir, na katerem sta sodelovali tudi dve naši ekipi. Art Špegel in Eva Leskovar sta zmagala vse tri debate in tako dosegla 3. mesto, kljub temu da sta v ekipi bila samo dva. Art je dosegel 3. mesto med najboljšimi govorci, Eva pa 8. Sodelovali so tudi Vid Recko Sternad, Nina Ellen Blake in Lan Gradišek, ki so zmagali dve od treh debat in kot ekipa dosegli 7. mesto.

Čestitamo vsem debaterjem in mentoricam, profesorici Rozman in našima bivšima dijakinjama in odličnima debaterkama Metki Vodušek in Niki Gradišek!

Dostopnost