Dan raziskovalcev

V okviru Dneva raziskovalcev bo danes, 30. septembra, ob 13. uri v študijski čitalnici Osrednje knjižnice Celje potekala okrogla miza Celje – mesto mladinskega raziskovanja. Organizator dogodka, Regijsko študijsko središče Celje, jo pripravlja v sodelovanju s I. gimnazijo v Celju, gibanjem Mladi za Celje in Mestno občino Celje. 

V razpravi bodo sodelovali nekdanji in sedanji uspešni dijaki in profesorji I. gimnazije v Celju:

  • dijaka Ana Milovanović in Urh Ferlež, 
  • mag. Mojca Alif, pomočnica ravnatelja I. gimnazije v Celju, v gimnaziji in kasneje v času študija tudi raziskovalka, danes pa mentorica in ocenjevalka raziskovalnih nalog, 
  • mag. Jožica Dolenšek, pionirka raziskovalnega dela na šoli in v Mestni občini Celje, 
  • dr. Iztok Prislan, znanstvenik, zaposlen na Biotehniški fakulteti na Katedri za biokemijo in kemijo živil, 
  • dr. Polona Selič, znanstvenica, zaposlena na Katedri za družinsko medicino na Medicinski fakulteti v Ljubljani in
  • Anžej Dežan, ki se bo v pogovor vključil iz Pariza, kjer je trenutno pri pariški modni hiši Chloé odgovoren za digitalne vsebine.

Zbrani sogovorniki bodo ugotavljali, kako raziskovalno delo mladih v srednji šoli vpliva na kasnejšo karierno pot, kakšni so vzvodi za spodbujanje raziskovalnega duha mladih in kako lahko vplivamo na to, da se bodo uspešni vrhunski mladi raziskovalci po končanem študiju vračali v Celje. Okroglo mizo bo povezoval nekdanji dijak I. gimnazije v Celju, Zvezdan Martič, ki že več let živi in dela v Ljubljani na področju medijev in tehnologije.

Vabljeni!

Dostopnost