Božično-novoletni koncert zbora in orkestra I. gimnazije v Celju

Mešani mladinski pevski zbor in orkester I. gimnazije v Celju sta sinoči v Celjskem domu uspešno izvedla božično-novoletni koncert. Pevci, člani orkestra, šolski oktet in solisti so nas z napevi umetne in ljudske, tako umetniške kot popularne glasbe popeljali v predpraznično vzdušje. Koncertni večer je potekal v znamenju mladostne energije, kar je v svojem nagovoru izpostavil tudi naš ravnatelj dr. Anton Šepetavc. Zborovodja Tomaž Marčič je opravil ogromno delo, saj je po lanskem odhodu pevcev četrtošolcev v zbor sprejel in uspešno uvedel veliko število novih pevcev iz prvega letnika. Šolski orkester se je predstavil pod vodstvom profesorja Luke Železnika, ki je prevzel taktirko v tem šolskem letu. Večer so popestrili gojenci solopevskega oddelka Glasbene šole Celje pod mentorstvom profesorja Davorja Mikulića z izvedbo finala iz opere Figarova svatba. Prvič smo slišali tudi prenovljeno zasedbo okteta Kajuh. Koncert je z občutkom povezovala Zala Županič. 

Med pisci priredb skladb, izvedenih na koncertu, sta s Tomažem Marčičem, ki je avtor večine aranžmajev, sodelovala tudi profesorja Urška Orešič Šantavec in David Beovič. Vsi trije so profesorji Glasbene šole Celje.

Po sodelovanju na osrednji državni proslavi in štiridnevnem gostovanju v Srbiji je to še en odmeven dogodek v letošnji zborovski sezoni.

Zborovodju profesorju Tomažu Marčiču, dirigentu Luku Železniku, vsem nastopajočim in njihovim mentorjem iskrene čestitke. Hvala tudi ostalim sodelujočim, posebej dijakom 2. č-razreda, ki so skrbeli za organizacijo. 

Dostopnost