110 let GŠ Celje v naši Dvorani Kajuh

V sredo, 21. novembra, smo v naši Dvorani Kajuh slavnostno proslavili 110-letnico GŠ Celje, malce ob robu pa tudi 210-letnico I. gimnazije v Celju. Z Glasbeno šolo Celje sodelujemo že skoraj od njene ustanovitve, zadnjih 20 let pa še posebej intenzivno, saj skupaj  izvajamo program umetniške gimnazije.  Proslava je bila res paša za oči in ušesa. Izzvenela je mogočno, razkošno, že kar spektakularno! Še enkrat smo sebi, Celju in Sloveniji pokazali, kdo in kaj smo, kakšni smo in kaj zmoremo s skupnimi močmi. Zelo smo ponosni na GŠ Celje in nase, zelo ponosni na svojo zgodovino in rezultate, na visok strokovni in organizacijski nivo obeh šol.

Proslava je bila v vseh pogledih rekordna. Na več kot 250 kvadratnih metrov velikem odru  je pred 1100 ljudmi in ob 67 mikrofonih v soju reflektorjev nastopilo kar 320 mladih glasbenikov, učencev in dijakov.

Zahvala za nepozaben večer gre predvsem ravnatelju GŠ Celje, prof. Simonu Mlakarju, profesorjem in drugim zaposlenim v GŠ Celje, ge. tajnici Damjani Sevčnikar, odličnim dirigentom sestavov in orkestrov ter avtorjem veličastne, krstno izvedene himne GŠ Celje, Bojanu Logarju (glasba), Tončku Kregarju (tekst) in Petru Tovorniku (aranžma). Hvaležno zahvalo in pohvalo pa si zagotovo zaslužijo tudi prav vsi nastopajoči, med njimi tudi številni naši dijaki, še posebej 90-glavi Mladinski mešani pevski zbor I. gimnazije pod vodstvom prof. Tomaža Marčiča.

Slavnostni govorniki (Simon Mlakar, ravnatelj GŠ Celje; Helena Meško, ravnateljica mariborskega konservatorija za glasbo in balet ter predsednica Zveze glasbenih šol Slovenije; Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje) so v svojih nagovorih poudarili  žlahtno tradicijo in odličnost celjskega glasbenega izobraževanja ter njegov močan vpliv na kulturno življenje v mestu ob Savinji, a tudi mnogo širše. Ravnatelj Simon Mlakar se je lepo zahvalil tudi I. gimnaziji in ravnatelju dr. Antonu Šepetavcu za dolgoletno uspešno sodelovanje in pomoč pri organizaciji proslave.

GŠ Celje iskreno čestitamo k častitljivemu jubileju in ji želimo še veliko uspešnih in ustvarjalnih  let!

dr. Anton Šepetavc, ravnatelj

Dostopnost