Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Vrhunski rezultati kajuhovcev v kickboksu

02.09.2019     NatašaPeunik

Na mladinskem evropskem prvenstvu v kickboksu zveze WAKO, ki je potekalo od 23. avgusta do 1. septembra v Györu na Madžarskem, so barve Slovenije zastopali tudi kajuhovci: Maša Kenjalo, Larisa in Alisa Žagar-Slemenšek (2. f) ter Simon Zajec (3. f). Na tekmovanju je nastopilo kakšnih 2000 tekmovalcev iz 37 držav.

Larisa Žagar-Slemenšek je bila najboljša pri mladinkah "light kontakt" do 60 kg in je postala evropska mladinska prvakinja. Najprej je bila boljša od Italijanke Francesce Oliverio, nato je premagala Španko Luno del Alba Vigo Velez, v polfinalu je ugnala Nemko Nino Leitbacher in v finalu premagala še Rusinjo Angelino Legkodym. 

Maša Kenjalo je pri mladinkah do 65 kg premagala Irko Ruth Conlon, nato Grkinjo Athino Lydio Chatzigeorgiou, v finalu pa je izgubila proti Italijanki Svevi Scandurra.

Simon Zajec je pri mladincih do 74 kg premagal Italijana Paola Cavalcanti, v četrtfinalu pa moral premoč priznati Grku Iliakisu Eleftherios. 

Alisa Žagar-Slemenšek je premagala Madžarko Kingo Kolozsvari, nato pa je zaradi poškodbe morala končati s tekmovanjem. 

Iskrene čestitke!