Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Tri naše med absolutno najboljšimi maturanti

12.07.2019     Jože Petrak Zajc

Po včerajšnji novinarski konferenci šolskega ministra in vodilnih pri izvedbi mature je znano še eno za I. gimnazijo v Celju zelo pomembno in spoštovanja vredno dejstvo.

Med tistimi zelo redkimi letošnjimi 5330 slovenskimi maturanti (toliko jih je maturo opravljajo prvič in v celoti, vseh na splošni maturi pa je bilo 6183), ki so dosegli absolutno najboljši rezultat pri posameznih predmetih, so: Vita Komel - matematika, višja raven (99 %); Lara Bizjak - angleščina, višja raven (96 %) in Nastja Zupanc - geografija (98 %).

Za boljše razumevanje veličine in izjemnosti teh rezultatov naj povemo, da se take da prešteti na prste ene roke in da so v Celju edine.

Viti (4. c), Lari in Nastji (4. d) s ponosom čestitamo za prekrasen rezultat. Bravo!

Morda še tole za obuditev spomina. Na lanski maturi so taki junaki s I. gimnazije bili: Nik Globočnik - matematika, višja raven (100 %); Saša Klezin - angleščina, višja raven (97 %) in Urban Plaskan - kemija (100 %).

dr. Anton Šepetavc, ravnatelj