Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Špela Bošnjak in njene Sanje 1.0

04.10.2019     BernardaJelen

Naj z veseljem in ponosno povemo, da je naša dijakinja, Špela Bošnjak, ki obiskuje 3. letnik, pred kratkim izdala svojo prvo knjigo. Mlado pisateljico, ki je aktivna tudi na kulturnem področju, bomo v jesenskem času povabili na literarno čajanko in o nastajanju knjige ter njenem literarnem ustvarjanju izvedeli veliko zanimivega.

Za pokušino objavljamo odlomek:

"Tam zunaj je svet, ki ga še nisem doživela, tam so ljudje, ki jih še nisem spoznala, stvari, ki se jih še nisem naučila, tam so izzivi, s katerimi se še nisem spopadla. Sem se pripravljena temu odpovedati, da bi izvedela, kaj je za temi vrati? Mislim, to je lahko tudi zelo veliko razočaranje. Torej, ali kdo ve, kaj naj naredim? Odprta sem za vse predloge. Kako si želim, da bi bil ta svet manj zapleten. Sem se pripravljena odpovedati nasmehu, ljubezni, možnostim? Ta svet je tako velik, obstaja toliko stvari, ki bi jih lahko še preizkusila."  

Pri urejanju besedila in spodbujanju nadebudne avtorice je pred nekaj leti sodeloval tudi naš ravnatelj in profesor, dr. Anton Šepetavc.

Špeli seveda iskreno čestitamo in ji želimo, da v prihodnosti še kdaj izide knjiga izpod njenega peresa.