Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Nagradni natečaj za najboljši prevod leposlovnega besedila iz angleščine v slovenščino

31.01.2020     MetkaRems Pilko

Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem, Oddelek za uporabno jezikoslovje in Oddelek za slovenistiko v sodelovanju z Založbo Univerze na Primorskem razpisujejo 1. nagradni natečaj za naboljši prevod leposlovnega besedila iz angleščine v slovenščino Z natečajem želijo obeležiti začetek izvajanja nove študijske smeri v Kopru angleščina - slovenščina v okviru programa Medkulturno jezikovno posredovanje.

Na natečaju lahko sodelujejo dijaki 3. in 4. letnika vseh slovenskih srednjih šol, in sicer tako, da na naslov natecaj.prevajanje.angslo@gmail.com do 25. februarja 2020 pošljejo prevod enega izmed treh razpisanih besedil.

Pravila sodelovanja in povezave do predpisanih besedil so v e-obliki dostopni na naslednji spletni strani: http://www.fhs.upr.si/sl/oddelki/oddelek-za-uporabno-jezikoslovje/natecaj.

Izbrani prevodi bodo izdani v digitalni knjižici Založbe Univerze na Primorskem in dostopni v e-obliki ter na spletu.

Nagrade:

  • nagradi za prva dva najbolje ocenjena prevoda: bon, vnovčljiv v trgovinah Big Bang,
  • prevajalci prvih desetih izbranih besedil prejmejo USB-ključek in kavno skodelico ali antistresno žarnico.

Vabljeni!