Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Evropski dan jezikov - pogovor po filmu

30.09.2019     DušankaVeronek

V torek, 1. oktobra, vabljeni vsi dijaki, ki vas zanima tematika, izbrana ob letošnjem Evropskem dnevu jezikov – Avtohtoni jeziki (jeziki staroselcev) – na prvo letošnje srečanje v okviru angleškega krožka.

V angleščini se bomo pogovarjali o filmu Charlie’s Country in problematiki domorodcev v Avstraliji ter drugje po svetu. Vabljeni tudi dijaki 1. in 4. letnika, ki si filma niso ogledali, saj bo to le naša iztočnica za pogovor.

V nadaljevanju bo naš gost, lektor Gerry Britovšek, govoril o avtohtonem jeziku na Irskem in ukrepih vlade za ohranitev oz. oživitev tega jezika, ki je v aktivni rabi le še v nekaterih pokrajinah.

Vprašali se bomo tudi o prihodnosti slovenščine in kako zagotoviti ohranitev jezika v majhni državi, kot je Slovenija, ter kakšno vlogo imata pri tem izobraževanje in kultura.

Dobimo se v učilnici 33, 7. in 8. šol. uro (po končanem pouku - lahko pridete tudi samo 8. uro oz. z dovoljenjem profesorjev).