Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Celjski grbi znova naši

12.04.2020     Anton Šepetavc

11. april je praznik Mestne občine Celje. Vsako leto je ob tem času tudi proslava, na kateri župan Bojan Šrot podeli najvišja občinska priznanja: zlate, srebrne, bronaste in kristalne grbe, občasno pa tudi naziv častnega meščana. Letos je proslava zaradi izrednih razmer odpadla. Ker je med nagrajenci spet kar polovica naših gimnazijcev, se spodobi, da jih navedemo in jim čestitamo. Naziv častnega meščana Celja je prejel arhitekt Janko Hartman, ki je našo gimnazijo obiskoval v 30. letih prejšnjega stoletja, maturiral pa je v vojnih razmerah v Brežicah leta 1944. Zlati grb je šel v roke Tomažu Benčini, odličnemu direktorju Cinkarne, ki je pri nas maturiral leta 1984. Srebrni grb je prejel NK Celje, v katerem so vidno sled zapustili tudi nekateri naši nekdanji dijaki in profesorji, zadnja leta pa ga kot predsednik zelo uspešno vodi Miloš Rovšnik, bivši rokometaš in naš maturant iz leta 1979. Kristalni grbi so namenjeni najboljšim študentom. Takim, ki so študij zaključili s povprečno oceno nad 9. Za leto 2020 je kristalnih grbov šest, štirje pa so šli v roke naših bivših dijakinj. Prejele so ga: Lucija Dežan, Hana Fideršek, Sara Jeromel (leta 2013 naša diamantna maturantka) in Hana Šrot.

Vsem nagrajencem in nagrajenkam z veseljem in ponosom čestitam v svojem imenu in v imenu I. gimnazije v Celju, dr. Anton Šepetavc, ravnatelj