Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Utrinki z delavnic za osnovnošolce 2017/18

KAKO DO ETERIČNIH OLJ?

16. novembra smo za osnovnošolce izvedli kemijsko delavnico o eteričnih oljih. V uvodu so učenci spoznali in videli, kako iz zelišč pridobivamo eterična olja in hidrolate oziroma rožne vodice. Nato so pridobljeno eterično olje uporabili za izdelavo kopalne soli s sivko in potpurijev po lastnem izboru. Udeleženci delavnice so bili navdušeni nad izdelki, ki so jih lahko odnesli s seboj.

               

Več slik si lahko ogledate na: http://naravoslovci.splet.arnes.si/za-osnovnosolce/.

 

KajuhCraft

Za nami je uspešno izvedena jezikovna delavnica za osnovnošolce. 22. novembra so osnovnošolci v skupinah raziskovali šolo. Angleška navodila so jih pripeljala do postaj, na katerih so odgovarjali na vprašanja v tujih jezikih. Cilj je bil, da učenci čim bolj zapolnijo sestavljanko naše šole. Na poti do postaj so spoznali, kako velika je naša šola, z vprašanji in odgovori pa kako raznoliko je življenje na I. gimnaziji.

Vsi so našli pot tudi do zadnje postaje. Kakšen črno-beli delec ali prazen prostor dobrega razpoloženja v Gimnazijki ni mogel pokvariti. Sledilo je druženje, popestreno z glasbenimi točkami, dodatnimi informacijami o jezikovnem dogajanju na šoli in seveda s fotografiranjem za spomin.

Več slik si lahko ogledate na: http://www.prvagim.si/kajuhcraft-jezikovna-delavnica-za-goste-z-os