Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Top Classic prvič v Dvorani Kajuh!

26.12.2017     AdrianaPožun Pavlovič

 

Vsako leto težko pričakovana tradicionalna prireditev Top Classic I. gimnazije v Celju, na kateri naši dijaki izvajajo pesmi popularnih glasbenih zvrsti, je vselej pravi praznik petja, glasbe, plesa in scenskega dogajanja. Kot je v zelo čustvenem nagovoru uvodoma poudaril predsednik Dijaške skupnosti Tim Krhlanko, je imel letošnji Top Classic še posebej slovesen pridih, saj smo ga prvič izvedli v prelepi Dvorani Kajuh. Dogodek, ki je potekal 22. dececembra 2017, sta z nagovorom in voščilom odprla ravnatelj I. gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc in ravnatelj Glasbene šole Celje prof. Simon Mlakar. 

Na gimnazijskem odru se je zvrstilo 14 glasbenih točk raznolikih zvrsti popularne glasbe od popa, rocka, R & B-ja ...,  narodnozabavne glasbe in tudi ena a capella izvedba. Posebej velja omeniti in pohvaliti avtorski pesmi Shotglass Špele Jezovšek, Tukaj in zdaj ​Nike Banovšek ter svežo, zanimivo priredbo makedonske ljudske ​Jovano, Jovanke, ki jo je ustvaril Anže Tratar. 

Prizorišče dogajanja je bilo tokrat postavljeno v čudežno deželo. Skoznjo nas je prisrčno vodila Marica - namesto Alice, ki jo/nas je pustila na cedilu, ob pomoči drugih pravljičnih oseb in spretnega čarodeja - mojstra iluzij. Čudežno deželo so z igrivimi plesnimi ritmi soustvarili plesalci in plesalke. Za dinamičnost scene so poskrbeli tudi likovniki v sodelovanju s člani foto-video krožka s posrečeno računalniško animacijo.

Zamisel in scenarij Top Classica 2017 so sooblikovali Hanna Rotar, Tilen Teržan, Saša Jovanović, Nika Gradišek, Nina Kovačić, Nina Barbara Rihar in Luka Polajžar. Plesalci so vadili pod vodstvom  Hanne Rotar. Vodji likovnikov sta bili Katja Grobelnik in Neža Vengust, vodji multimedije Matic Conradi in Dejan Zvonar. V čudežni deželi so se kot igralci predstavili Nina Barbara Rihar, Saša Jovanović, Nika Gradišek, Timotej Klinc, Maja Kovačić, Nina Kovačić, Gal Šmajs in Melanie Zidar. Z iluzionističnimi triki s kartami je nastopil Andraž Kamerički.

Ustvarjalno in zagnano ekipo dijakov so usmerjali mentorji Branko Bezgovšek, Vesna Milojević, Jože Petrak Zajc ter Damjana Rebek in Adriana Požun Pavlovič. Vse organizacijske niti je tudi letos pletla dolgoletna mentorica Juana Robida. 

​Iskrene čestitke in hvala vsem ustvarjalcem in organizatorjem Top Classica 2017!

Dogodek je obiskala tudi naša novinarska ekipa. Njihov prispevek si lahko preberete na naslednji povezavi: http://kajuh-press.splet.arnes.si/kultura/top-classic-prvic-v-dvorani-kajuh/