Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Sodelovanje z gimnazijo Lovassy Laszlo iz Veszprema na Madžarskem

 

                

3. srečanje v Veszpremu

V torek, 26. 9. 2017, se je petnajst dijakov naše gimnazije udeležilo že tretje izmenjave z gimnazijo Lovassy Laszlo iz Vezsprema. Dijaki so bivali pri svojih gostiteljih, se udeležili pouka in si skupaj ogledali Budimpešto, glavno mesto Madžarske.

Pouk v obliki delavnic je bil osredotočen na tematiko varovanja lokalnega okolja. Dijaki so v mešanih skupinah raziskovali problematiko onesnaženosti v mestu Veszprem. Na terenu so spoznavali kraj, vzeli vzorce tal, vode, šteli promet in podobno. V šoli so v laboratoriju izvedli raziskovalno delo ter računalniške predstavitve s programoma PowerPoint in Prezi. Vsaka skupina je izdelala tudi plakat.

Zadnji dan izmenjave, 29. 9. 2017, so dijaki v angleškem jeziku predstavili svoje delo. Strokovna komisija (profesorji: Bereginé, Sipőcz, Marčič, Glažar, Blake) je nagradila najboljšo predstavitev.

Naslednje srečanje bo septembra 2018 v Celju.

 

                         

2. srečanje v Celju

I. gimnazijo v Celju je med 27. in 29. septembrom 2016 obiskala skupina petnajstih dijakov, ki so jih spremljale tri profesorice ter ravnatelj Zoltan Schultz z gimnazije Laszlo Lovassy iz Veszprema.  Madžarski dijaki in profesorji so na šolo prišli v torek, 27. septembra, okoli poldneva, nastanjeni so bili pri naših dijakih. Dolgočasili se nismo, saj smo organizirali vrsto zanimivih dejavnosti. Cilji izmenjave so bili: spoznavanje obeh kultur in šolskih sistemov, tkanje novih prijateljstev in načrtovanje dolgoročnega sodelovanja.   

V sredo dopoldne (pred sprejemom pri gospodu županu) so madžarski dijaki predstavili svojo šolo, sodelovali pri pouku angleščine, glasbe, informatike, športa, s folklornim nastopom pa predstavili Madžarsko. Popoldne so si ogledali Celje. V četrtek so bili eno šolsko uro pri pouku, sledil je ogled jame Pekel in povratek na Madžarsko.

Ob slovesu smo se dogovorili za ponovno srečanje.

 

1. srečanje v Veszpremu  

Pevska zasedba 12 dijakov I. gimnazije v Celju je aprila 2016 gostovala v madžarskem mestu Veszprem na Gimnaziji  Lovassy László. Na pobudo ravnatelja dr. Antona Šepetavca so se v Veszpremu postavili temelji za sodelovanje med gimnazijama. Obe gimnaziji, naša in gimnazija v Veszpremu, sta po načinu dela, uspehih in profilu dijakov zelo primerljivi.

V Veszpremu je skupino dijakov skupaj z gospodom ravnateljem sprejel tamkajšnji župan gospod Gyula Porga. Dijaki in profesorji  iz Veszprema nas bodo obiskali septembra 2016.