Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Foto-video in računalniški krožek

Krožek, ki mu včasih rečemo kar multimedijski krožek, ker je vsestranski, saj pokriva vsa področja napredne tehnologije in v njem poskušamo spremljati tehnološki razvoj ter napredek v računalništvu. Še posebej je krožek zanimiv, ker imamo na šoli računalništvo samo v prvem letniku, zato v našem krožku dajemo dijakom možnost, da se lahko izkažejo s svojimi talenti v računalniško tehnični stroki.

V krožku snemamo s profesionalno kamero, ustvarjamo video montaže, fotografiramo, programiramo mobilne aplikacije, grafično oblikujemo, postavljamo spletne strani, nameščamo in testiramo Windows operacijske sisteme od najstarejših Windows 3.1, Windows 95, pa vse do Windows 10 in primerjamo ter spremljamo razvoj na tem področju. Testno smo postavili tudi windows server in preizkusili delo ter upravljanje z njim. Poskrbimo za ozvočenje šolskih prireditev. Gledališke predstave pa popestrimo z reflektorsko razsvetljavo.

V letošnjem šolskem letu je bil na šoli vzpostavljen sistem enotne prijave (ArnesAAI) in Oblak 365. Člani krožka s temi storitvami seznanjamo  dijake in z njimi delimo svoje izkušnje.

Člani so zelo široko tehnično usposobljeni, zato pomagajo pri vseh dejavnostih, ki se odvijajo na naši gimnaziji, ni jih malo, vse so predstavljene na spletni strani.

Odprli smo tudi You tube kanal I. gimnazije, kjer lahko spremljate vse videoposnetke dogodkov, koncertov, predavanj in še nekaterih aktivnosti, istočasno pa jih lahko vidite na naši šolski spletni strani poleg zelo obširne fotogalerije, za katere skrbi fotosekcija pod mentorstvom prof. Jožeta Petraka Zajca, s katerim zelo tesno sodelujemo.

Veseli smo, da nas g. ravnatelj dr. Anton Šepetavc podpira, saj nam je omogočil posodobitev opreme, nakup profesionalne kamere, fotoaparata in programske ter strojne opreme za montaže. Drugo leto pa si morda dodamo še kakšen izziv. Lani smo ustvarili Kajuh TV in se povezali z novinarskim krožkom ter ustvarjali TV oddaje.

Za vso pomoč in sodelovanje se lahko zahvalimo članom ekipe, ki prihajajo iz vseh letnikov. To so:

Sebastjan Tkavc, Martin Rafael Gulin in Tim Gaberšek (vsi 4. g),  Aljaž Zakošek (4. b), Frenk Dragar (3. a), Matic Conradi (2. b) ter člani fotosekcije, ki so omenjeni v naslednji rubliki (http://www.prvagim.si/foto-sekcija-racunalniskega-krozka.html).

Hvala za trud celotni ekipi, ponosni smo na vas in vam čestitamo za vse nastale mojstrovine. Krožek deluje pod mentorstvom g. Branka Bezgovška.

 

E-pošta: informatika@prvagim.si